Ευ Αγωνίζεσθαι

Η γνώση, η ομαδικότητα και η στρατηγική είναι τα υλικά σε αυτή τη δραστηριότητα!!

Επιτραπέζια παιχνίδια έρχονται να οξύνουν την ευστροφία των παιδιών και να τους γνωρίσουν την ευγενή άμιλλα και τον υγιή ανταγωνισμό!!

Η γνώση συναντάει την ταχύτητα, την συνεργασία και την ισορροπία με στόχο την πολύπλευρη εξέλιξη των παιδιών μέσα στην ομάδα!!

Τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν την αγωνία τους για την νίκη και σκοπός γίνεται η ολοκλήρωση του επιτραπέζιου παιχνιδιού παρέχοντας βοήθεια στους συμπαίχτες τους!!

Ο αθλητισμός, πέρα από τα επιτραπέζια παιχνίδια, αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο του μαθήματος. Ο αθλητισμός είναι σωματική και ψυχική υγεία.

Το παιδί υπακούοντας σε κανόνες, όπως ορίζει η φύση του παιχνιδιού, εκπαιδεύεται σε πολλά επίπεδα. Μαθαίνει, να γυμνάζει το σώμα του αλλά και να εξασκεί το μυαλό του.

Εν ολίγοις, τα παιδιά εκπαιδεύονται στο να παίζουν δίκαια, να είναι σταθερά, να έχουν σεβασμό στην αθλητική διαδικασία, να έχουν σεβασμό στους συναθλητές και αντιπάλους καθώς και σεβασμό στο γύρω περιβάλλον. Το χρονόμετρο μαθαίνει την αξιοκρατία, οι δασκάλες την εμπιστοσύνη και οι κανονισμοί τα όρια μας.

Μέσα από το Ευ Αγωνίζεσθαι η κατάκτηση της νίκης έρχεται ως επιβράβευση της συλλογικότητας της ομάδας και της γνώσης που αποκομίσθηκε μέσα σε αυτήν!!