Κατασκηνωτικά παιχνίδια

….σίγουρα η πρώτη λέξη σε παραπέμπει στην κατασκήνωση και σε μεταφέρει στην αγαπημένη σου εποχή που είναι το καλοκαίρι. Όντως η κατασκήνωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το καλοκαίρι.

 Τα ευχάριστα νέα είναι ότι στο Κδαπ Παιδεία Παίζει παρόλο αυτά, συνεχίζεται και μετά το πέρας του καλοκαιριού. Για τους λάτρεις λοιπόν της κατασκήνωσης, και όχι μόνο, τα «κατασκηνωτικά παιχνίδια»  προσφέρουν αναρίθμητα οφέλη στο παιδί στοχεύοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξη μιας ισχυρής προσωπικότητας.

 Μέσα από ομαδικά παιχνίδια που αρχικά προσφέρουν στους μικρούς μας φίλους στιγμές γέλιου, ξεγνοιασιάς και εκτόνωση της ενέργειας τους, ενθαρρύνεται, παράλληλα, η ανάπτυξη της ανεξαρτησίας, της αυτοεκτίμησης, της δημιουργικότητας, αλλά και της συνεργασίας. Τα παιδιά συνεργάζονται στοχεύοντας στην επίτευξη ενός κοινού στόχου, βιώνοντας έτσι την ομαδικότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό, αλλά και τον συμβιβασμό.

 Η δραστηριότητα αυτή λοιπόν, παρότι βασίζεται στο παιχνίδι αποτελεί ταυτόχρονα μια ευχάριστη διαδικασία μάθησης που βοηθάει τα παιδιά να ενταχθούν πιο εύκολα στο κοινωνικό σύνολο.

 Τι λες λοιπόν; Είσαι έτοιμος να γίνεις ο επόμενος μικρός κατασκηνωτής του ΚΔΑΠ μας;