Κοστολόγιο Τμημάτων

Δημιουργική Απασχόληση

Στα ΚΔΑΠ Παιδεία Παίζει μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά εκτός του προγράμματος ΕΣΠΑ. Το κόστος συμμετοχής για τετράωρη απασχόληση καθημερινά είναι 80€ τον μήνα. Μπορούν επίσης να επιλεγούν επιπλέον ώρες  προσαρμόζοντας και το συνολικό κοστολόγιο.

Αναγνωστήριο

Μία φρέσκια και πρωτότυπη ιδέα «χτυπάει» μαζί με  το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς! Σ’έναν φιλόξενο, χαρούμενο και φωτεινό χώρο στην Μαραθώνος 13 στην Τούμπα, καθώς και στον νέο χώρο στην Δημ. Γουζέλη 2 στην Πέτρου Συνδίκα, τα παιδιά νιώθουν σαν στο σπίτι τους! Εδώ, οι μαθητές από Α” έως Στ” Δημοτικού σε ένα δίωρο καθημερινό πρόγραμμα, μελετούν τα μαθήματα της επόμενης μέρας, υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών με σύστημα, μεθοδικότητα και οργάνωση του χρόνου τους. Στη συνέχεια, μπορούν να χαλαρώσουν και να γεμίσουν δημιουργικά την μέρα τους συμμετέχοντας στις δραστηριότητες που προσφέρουν τα κέντρα μας.

Κύριο μέλημα του Αναγνωστηρίου, είναι να δώσει στους γονείς, τη δυνατότητα να έχουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους.

Στόχοι είναι…

  • Η απαλλαγή των γονιών από το άγχος της μελέτης των παιδιών τους
  • Η συνεργασία και η κοινωνικοποίηση των παιδιών
  • Οι μαθητές να ολοκληρώνουν μόνοι τους τα μαθήματά τους, πάντα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών
  • Η καλλιέργεια του γραπτού και του προφορικού λόγου
  • Η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης

Το κόστος του συγκεκριμένου τμήματος είναι 80€ το μήνα τις ώρες 14:00 εως 17:00. Στο ποσό περιλαμβάνεται 2ωρη παρακολούθηση κάθε μέρα από Δευτέρα εώς Παρασκευή, σε τμήμα με μέγιστο αριθμό 6 ατόμων αντίστοιχης ηλικίας. Το μάθημα γίνεται από πτυχιούχο παιδαγωγό. Μετά το μάθημα προσφέρετε δωρεάν μία ώρα δημιουργικής απασχόλησης!

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Στα ΚΔΑΠ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ πραγματοποιούνται μαθήματα ρομποτικής που απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού.

Δίνουμε τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να ασχοληθούν με το ενδιαφέρον και ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι της ρομποτικής. H ρομποτική είναι μια δημιουργική ασχολία για τους μαθητές και μπορεί να εφαρμοστεί ως διαδραστική μέθοδος εκμάθησης της τεχνολογίας, των μαθηματικών, της φυσικής και του προγραμματισμού. Οι μαθητές, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι προηγούμενη επαφή με υπολογιστές, μπορούν να εξασκήσουν τη λογική σκέψη τους, τη δημιουργικότητά τους και την κρίση τους.

Με τα μαθήματα ρομποτικής στα ΚΔΑΠ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ, τα παιδιά κάνουν και τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και βλέπουν τα προγράμματα τους να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές και όχι μόνο σε εικονικό περιβάλλον.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 200€. Στο παραπάνω τμήμα περιλαμβάνει ένα σύνολο δεκαέξι μαθημάτων διάρκειας 2 ωρών.