Δημιουργική Γραφή

Υπεύθυνη Τμήματος: Κωνσταντίνα Γκιόλα, Παιδαγωγός

Η Δημιουργική γραφή είναι ένα μέσο για να καλλιεργήσουν οι μαθητές τη γλωσσική έκφραση. Τους ενισχύει τις συνεργατικές τεχνικές, οξύνει τη δημιουργική και κριτική σκέψη και τους εξοικειώνει με έργα της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, της ποίησης και άλλων τεχνών.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η απελευθέρωση της φαντασίας και της δημιουργικής ικανότητας του κάθε παιδιού. Με οδηγό ποικίλες ιστορίες, κλασσικά και σύγχρονα παραμύθια, ποιήματα, φωτογραφίες και άλλα πολλά θα προσπαθήσουμε να εκφραστούμε δημιουργικά και να ενισχύσουμε τη διάθεση για παραγωγή λόγου.Έτσι, τα παιδιά:

θα διαβάσουν μία ιστορία και θα την εικονογραφήσουν,θα φτιάξουν κόμικς,θα παίξουν με τις λέξεις,θα συνθέσουν μικρά ποιήματα,θα φτιάξουν σταυρόλεξα, εικονόλεξα, αλφαβητάρια,θα δημιουργήσουν φανταστικούς ήρωες και μαγικούς τόπους.Τα παιδιά λοιπόν με διασκεδαστικό τρόπο καλλιεργούν την καλλιτεχνική τους έκφραση, διευρύνουν τις λειτουργίες και τις αξίες της γραφής, διεγείρουν τη φαντασία τους, αποσαφηνίζουν τη σκέψη τους, αναζητούν την ταυτότητά τους και τέλος μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν.Είστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε τη

δική σας ιστορία?

Η τέχνη της συγγραφής είναι η τέχνη του να ανακαλύπτεις σε τι πιστεύεις..

Gustave Flaubert, 1821-1880 ,συγγραφέας